Slotsweekend med Colin – på hvermandag.dk

Hvermandag.dk er en crowdfunded tekstservice til dig, der kan lide at læse og gerne vil smage på forskellige forfattere. Hvermandag.dk mailer dig en ny tekst fra en ny forfatter, hver mandag.

Jeg er meget stolt over at have bidraget med en tekst den 29. december 2014:

Tekst #35

SLOTSWEEKEND MED COLIN

Det her er højdepunktet i vores forløb, eller her er vi, her er vi nået til, så hvis vi antager, at vi er inde i en støt stigende bevægelse, opad, udad, videre – og det var vel udgangspunktet, årsagen til det hele, grunden til at vi to valgte hinanden, forkastede dem vi havde og startede forfra, som om det var muligt, det var fordi vi ville mere, vi ville have mere, vi kunne mere, vi skulle have mere, måtte have mere, og hertil er vi kommet, og vores udgangspunkt må have været meget lavt, hvis det her skulle være toppen, så figuren må antages at have taget en anden form, hvis vi startede på ti, har vi taget nogle ture op, helt sikkert op, vi har sprængt vores udgangspunkt i småstykker og sat af, kraften var enorm, men bevægelsen har udgjort en bue, og nu går det nedad, og nu har vi for længst passeret ti igen, vi må have passeret nul, vi må være på minus, hvis nul udgjorde mit oprindelige udgangspunkt, Virum, den absolutte smalhals, så er vi nu her, jeg har aldrig været her før, slet ikke med dig, jeg er i Jylland, på et gods, uden for Skanderborg, jeg ligger i en himmelseng, vi har været til vinsmagning, først var der kaffe og kage, og så gik vi op for at tage os en lur, vi havde to timer inden middagen, og vi gik op, vinen boblede i os, og vi lagde os i himmelsengen, ja, her er virkelig en himmelseng, og jeg gik på toilettet, og du lagde dig, og da jeg kom tilbage, kravlede jeg op i himmelsengen, og du blev liggende ovre i din side, og vi stillede uret på en time, ellers ville du blive helt væk hvis du sov mere, sagde du, og så lagde du dig til at sove, du lukkede dine øjne og blev liggende ovre i din side, sådan en himmelseng kan være flere kilometer bred, du lagde dig til at sove, og her ligger vi så. Efter syv år er det her hvad vi har opnået, et gavekort på en luksusweekend, frit valg mellem 22 danske herregårde, godser og slotte, der er mousserende vin på værelset ved ankomst, der er kaffe og hjemmebagt kage, der er vinsmagning, der er fem retter mad, der er kaffe med sødt, der er morgenbuffet, der er jyder i cowboybukser og ballerinasko og permanentet hår og stenansigter, der er køn natur, der er fred og ro og der er en bryllupsfest i gang i riddersalen, og der er først og fremmest himmelseng, og her ligger vi så, det var her vi nåede til. Du lader ikke en gang som om du sover, du sover virkelig, jeg har ligget og stirret på dig i 12 minutter, der er ikke en sitren i en eneste nerve, og nu begynder du at snorke, ganske lavt, men du snorker, du har det godt, og her ligger vi. Om halvanden time er der fem retter mad, jow jow, det er da godt, jow jow, vi har det godt og hvad mere kan man ønske sig, jeg går ingen steder, nej nej, jeg ser hvordan jeg marcherer ud ad landevejen, rasende, mine arme svinger frem og tilbage, jeg går og går, ind mod byen, gu gør jeg da ej. Jeg lægger mig ned og vender ryggen til og beroliger mig selv, du er træt, det har ikke noget med mig at gøre, med mig og dig at gøre, du har al mulig grund til at være træt, og det der raseri det er noget af det mest ukonstruktive, vi har været det igennem, det er ikke alt der drejer sig om mig, lad nu manden få sin søvn – jeg ville for øvrigt selv have godt af en lur. Det var da også mit eget forslag med en lur. Og træk nu vejret. Og vi har det godt, sådan et dejligt gavekort og sådan et kønt sted, slotsweekend, gourmetophold, luksusweekend! Jow jow.

———

Malene Ravn, født 1971. Debuterede med romanen Det eneste rigtige i 2014. Hendes seneste udgivelse er Besked – 7 talebeskeder på SMSpress.

———

Du kan abonnere på hvermandag.dk: Gå ind og skriv dig på maillisten her – det er godt og gratis.

Unknown

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone