Mia

Min anden roman, Mia, udkom på Gyldendal d. 8. marts 2016. Herunder kan du se anmeldelser og læse mere om romanen. Du finder Mia hos Gyldendal her.

 

 

 

 

★ ★ ★ ★ ★  Kristeligt Dagblad

“Ravn fortæller velgørende kort og præcist og med formel variation, og hun mægter at forvandle tabet af en mor til et drama af klassiske dimensioner. Dysfunktionelle menneskelige relationer kæmper med den gode vilje, der har ringe udsigter til at sejre. Man kan ikke bare glemme alt og tage ja-hatten på.

Den eneste ja-hat, der kan være tale om her, er anmelderens. Ja, Malene Ravn har skrevet en glimrende og stærkt bevægende roman.”

Lars Handesten i Kristeligt Dagblad 10/3 2016

 

★ ★ ★ ★ ★  Fyens Stiftstidende

Malene Ravns roman er en klog og væsentlig bog.”

Preben Rasmussen i Fyens Stiftstidende 18/3 2016

 

★ ★ ★ ★  Politiken

“Allerede med sin sikre debutroman for halvandet år siden, “Det eneste rigtige”, viste Malene Ravn en eminent sans for samspillet mellem mennesker – ikke mindst de grumme af slagsen, der kører helt af sporet uden for enhver kontrol.

Det gør hun igen i romanen “Mia”, der er helt på højde med den roste debut. Og lige så grum.

(…) Og den er smukt skrevet.”

May Schack i Politiken Bøger 18/3 2016

 

★ ★ ★ ★  Berlingske

“”Mia” er tæt i sin tydelighed og tydelig i sin tæthed, og som sådan er den en konsekvent gennemført skæbnefortælling, der kunne være blevet til kitsch, men snarere fremstår som en socialrealistisk, symbolladet thriller.”

Søren Kassebeer i Berlingske Bøger 11/3 2016

 

★ ★ ★ ★  Jyllandsposten

Malene Ravns debut, “Det eneste rigtige”, var et thrillerlignende kammerspil for tre. Også “Mia” er en art thriller, men mere voldsom og mere kuldslået. (…) Stilen er blevet mere vildtvoksende, med messende gentagelser og små variationer, der fortætter de indre, angstfyldte spændinger.

Christian Møgeltoft i Jyllandsposten og Bogrummet 15/3 2016

 

“Mia er en raffineret, suverænt fortalt og gedigent uhyggelig roman

(…)

Malene Ravn kan beskrive sympatiske menneskers dilemmaer, så hårene rejser sig.”

Marie Louise Kjølbye i Information 2/4 2016

 

“Mia er velskrevet, litterær uhygge (…) med sin egen stille moral og en på én gang blid og barsk udgang, tilfredsstillende sekvenser af hverdagsvold, velsignet langt fra de litteraturforladte krimiers overstyrede, hysteriske konspirationsplots.”

Klaus Rothstein i Weekendavisen 1/4 2016

 

★ ★ ★ ★   Nordjyske Stiftstidende

“En anfægtende pageturner”

Otto Pretzmann i Nordjyske Stiftstidende 20/3 2016

 

★ ★ ★ ★  Alt for damerne

“(…) lige så langsomt strammes historiens greb om læseren, og ubehaget vokser, mens “Mia” går fra at være en slags nydelig novelle til at blive en mørk og nærmest psykopatisk thriller med et tvist af gys.”

Astrid B. Thorhauge i Alt for damerne 10/3 2016

“Ravn ved nøjagtigt, hvor meget hun skal fortælle, for at læseren kan ane det forfærdelige og forudse det tragiske – dét er en ægte thriller, hvor læseren holder sig for øjnene, men alligevel smuglæser mellem fingrene for at opleve gysets sus, når det uundgåelige endelig indtræffer.”
Lisa Emilie Jørgensen, Littuna.nu  18/4 2016

 

“Romanen har det hele: spænding, uhygge, kærlighed og socialrealisme af den hjertegribende slags. Det er ny dansk litteratur, når det er bedst. (…) Jeg er rystet og dybt berørt efter at have læst denne lille roman med meget på hjerte. Wow siger jeg bare!”
Line Hoffgaard, litteratursiden.dk 22/6 2016

 

“Det har været intet mindre end fantastisk at læse den. Dejligt sprog, fængslende indhold, en masse mellem linierne, hvad vil man mere.”
Ib Ahnfeldt-Mollerup, god-bog.dk  11/4 2016

 

“Mia er en fremragende roman, og styrken ligger især i den konstant foruroligende undertone.”

Jane Andersen, bogblogger.dk 18/5 2016

 

“Mia’ er en fortættet og intens psykologisk thriller med en stilfærdig og sort humor, der bobler lige under overfladen. Sproget i romanen er forbilledlig klart og enkelt, så ens egne forestillinger får frit løb og vokser hele vejen ind i kernen af den fine fortælling. Romanen er en stærk skildring af svigt, ensomhed og livsdrift på trods.”
Signe Langtved Pallisgaard, Gentofte Lokalavisen   3/4 2016

 

 

Om Mia:

Romanen handler om Mia, som har passet på sin sårbare storesøster Seline siden barndommen. Som voksne lever de to søstre meget forskellige liv, Mia lever alene, arbejder, tager sig af sine dyr. Seline har en voldelig kæreste og fester meget.

Da Seline igen bliver banket af sin kæreste Jacob, får Mia nok. Hun tager sin søster hjem til sig for at beskytte hende. Men Seline vil slet ikke beskyttes, og da Jacob dukker op, begynder et blodigt opgør som rækker dybt ind i Mia og langt tilbage i tiden.

malene ravn_mia